W101 Spells Trivia

KI Free Games has many Trivia games that contain questions about either Wizard101 or Pirate101. William DeathWisper collected the correct answers to help you get the 100% you need to earn 10 crowns! You can play these games every day.

Each online trivia quiz you pass will automatically apply 10 Crowns to your KingsIsle account. You can complete 10 free trivia games per day and can take each quiz once per day for Crowns. Come back each day to complete more free trivia questions and earn more Crowns! Crowns can be applied to your Wizard101 and Pirate101 accounts to help you access new gaming zones and add cool game items to your supply.

This article is a part of the series that provides you with the correct answers to Free KI Games’ trivia games. This one is all about the category called Wizard101 Spells Trivia.

 

W101 Spells Trivia Answers:

  1. How many pips does it cost to cast Stormzilla?
    Answer: 5
  2. What does Forsaken Banshee do?
    Answer: 375 damage plus a hex trap
  3. Mildred Farseer teaches you what kind of spell?
    Answer: Dispels
  4. Who can teach you the Life Shield Spell?
    Answer: Sabrina Greenstar
  5. Which Fire spell both damages and heals over time?
    Answer: Power Link
  6. What isn’t a shadow magic spell?
    Answer: Ebon Ribbons
  7. What level of spell does Enya Firemoon Teach?
    Answer: 80
  8. Ether Shield protects against what?
    Answer: Life and Death attacks
  9. Which spell would not be very effective when going for the elixir vitae Badge?
    Answer: Entangle
  10. Tish’Mah specializes in spells that mostly affect these:
    Answer: Minions
  11. What type of spells are Ice, Fire, and Storm?
    Answer: Elemental
  12. Mortis can teach you this.
    Answer: Tranquilize.
  13. What term best fits Sun Magic Spells?
    Answer: Enchantment
  14. If you’re a storm wizard with 4 power pips and 3 regular pips, how powerful would your supercharge charm be?
    Answer: 110%
  15. Which spell can’t be cast while polymorphed as a Gobbler? 
    Answer: Pie in the sky
  16. Cassie the Ponycorn teaches this kind of spell
    Answer: Prism
  17. How many pips does it cost to cast Dr. Von’s Monster?
    Answer: 9
  18. If you can cast Storm Trap, Wild Bolt, Catalan, and the Tempest spell, what are you polymorphed as?
    Answer: Ptera
  19. What term best fits Star Magic Spells?
    Answer: Auras
  20. Cassie the Ponycorn teaches this kind of spell:
    Answer: Prisms
  21. Who teaches you balance magic?
    Answer: Alhazred

 

Psst! Did you like this?

We now have a Trivia Machine that will allow you to look up quests to any trivia game!

Trivia Machine

Share your vote!


Do you like this post?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid